fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Výsledky olympijského víceboje družstev v J. Hradci

Výsledky olympijského víceboje družstev v J. Hradci

Ve čtvrtek 14. března 2024 vyrazilo družstvo našich žáků do boje o Jindřichův Hradec. Jednalo se o olympijský víceboj - trojskok, medicinbal, švihadlo, leh-sedy. Tyto disciplíny patří mezi 10 disciplín, které žáci plní v hodinách tělesné výchovy v rámci Olympijského odznaku. Hlavním cílem odznaku je všestranný sportovní rozvoj dětí a mládeže. Zaznamenávají se výkony žáků a ti mohou sledovat svůj pokrok, příp. porovnávat své výkony s vrstevníky.

Nyní tedy vybraní žáci měli možnost porovnat své síly s dalšími školami jindřichohradeckého okresu. Víceboj probíhal v tělocvičně základní školy na Vajgaru. Původně osmičlenné družstvo, ve kterém byli 4 chlapci a 4 dívky od 5. do 9. ročníku bylo na poslední chvíli oslabeno nemocí dvou účastníků. Ostatních 6 závodníků se do soutěže vrhlo s plným nasazením. Byli to: Terezka Bártů, Barča Nehybová, Chelsea Teturová, Jirka Svoboda, Víťa Süssenbeck a Ondra Bártů. Do Jindřichova Hradce je doprovodila paní asistentka Eva Trepková, která rovněž zastala funkci skvělé fotografky. Posuďte sami.

Naše družstvo se při své premiéře v silné konkurenci převážně velkých škol z J. Hradce, Třeboně, Jarošova, Strmilova apod. umístilo na 11. místě ze 14 zúčastněných škol. Nejúspěšnější naší závodnicí byla Barča Nehybová ze 6. ročníku. Ve své kategorii zaznamenala výborné výkony, kdy sahala dokonce po medailovém umístění: 1. místo trojskok, 2. místo medicinbal, 4. místo leh-sedy. Bohužel nepovedený výsledek ve švihadle ji nakonec odsunul až na 7. konečnou příčku z dvaceti. V této disciplíně naopak zazářil Ondra Bártů, který se ve švihadle ve své kategorii umístil na 5. místě z dvaceti. Gratulujeme k výborným výsledkům a všem našim žákům děkujeme za reprezentaci. Budeme doufat, že při příštích závodech své výkony ještě vylepší.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram