fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Olympijský víceboj

Olympijský víceboj

Naše škola se každoročně zapojuje do Olympijského víceboje, což je největší školní sportovní projekt v České republice. V letošním školním roce jsme získali Zlatý certifikát za aktivní účast 95 % žáků. Za to patří poděkování učitelům tělesné výchovy.

Žáci v hodinách tělocviku plní disciplíny, které testují rychlost, ohebnost, vytrvalost, sílu, hbitost, rovnováhu, silovou vytrvalost a výbušnost. Výsledky se zaznamenávají a na konci roku žáci získají Olympijský diplom, kde zjistí, pro jaké sporty mají předpoklady.

Někteří mohou získat i Olympijský odznak, který založili dva zlatí olympijští medailisté v desetiboji Robert Změlík a Roman Šebrle. Žáci absolvují 10 disciplín, sledují své pokroky, vyučující opět zaznamenává jejich výsledky do systému. Je možnost získat bronzový, stříbrný, zlatý a diamantový odznak.

Osm našich žáků a žákyň získalo v letošním roce bronzový odznak, jedna dokonce stříbrný. A kteří to jsou? Nechte se překvapit! Dozvíte se to na slavnostním zakončení školního roku.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram