fbpx
Logo ZŠ a MŠ Český Rudolec
MENU
ÚvodAktuality
Co letos sbíráme?

Co letos sbíráme?

1. Papír

Sběr papíru probíhá v rámci soutěže společnosti FCC Soutěž s panem Popelou. Hodnocení probíhá v rámci regionu (my jsme jižní Čechy a Vysočina) podle množství papíru v přepočtu na žáka a podle celkového množství odevzdaného papíru. V minulém školním roce jsme nasbírali 680 kg, což bylo průměrně 15,47 kg na žáka. Co kdybychom to letos ještě vylepšili? 🙂

Každá z vítězných škol obdrží věcné ceny v hodnotě 5.000 Kč (sportovní a výtvarné potřeby, společenské hry, reklamní dárky).

Papír vybírá školník T. Frantík každý sudý pátek v 7:30 – 8:00 hod. u vchodu do MŠ. Sběr označený jménem lze nechat pod přístřeškem u vchodu do MŠ. Pan školník papír zváží a zaeviduje. Netříděný papír (noviny, časopisy, kartony atd.) nesmí být mastný, vlhký či jinak znečištěný.

2. Vybité baterie

ANO    běžně užívané použité baterie a akumulátory, které se vejdou do otvoru sběrné nádoby – knoflíkové baterie, mikrotužkové a tužkové baterie, malé a velké monočlánky, ploché baterie 4,5 V i 9 V hranaté baterie a dobíjecí baterie (akumulátory) do 1 kg, které nepotřebují k demontáži odborný servis.

NE       rezavé, rozbité nebo tekoucí/lepkavé baterie nebo akumulátory, nafouklé baterie, autobaterie, plně nabité baterie, větší množství knoflíkových baterií

3. Drobné elektro

ANO    rádia, mp3 přehrávače, walkmany, kalkulačky, telefony, drobné počítačové vybavení, elektrické hračky, elektrické hudební nástroje, fény, žehličky, elektrické holicí strojky, mixéry, vysavače, mikrovlnné trouby, toustovače, rychlovarné konvice, elektrické ruční nářadí atd.

NE       nekompletní (demontovaná) elektrozařízení, velké spotřebiče, zářivky a úsporné žárovky, žárovky, výbojky a ostatní osvětlovací zařízení, TV a monitory, baterie a akumulátory (ukládejte je přímo do nádoby Ecobatu) tonery a cartridge (není elektrozařízení – ukládejte je do nádoby Cart4Future), diskety, CD, DVD, kazety (není elektrozařízení).

4. Prázdné náplně do tiskárny

tonery, cartridge

Sběr baterií, elektra a tonerů probíhá v rámci projektu Recyklohraní.

Nejpilnější sběrači obdrží na konci školního roku drobné odměny.

© Copyright 2022 - ZŠ a MŠ Český Rudolec - Všechna práva vyhrazena.

lockenvelopephone-handsetmap-markerchevron-downmenu-circlecross-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram